Ik ga bij 6,5 KM rollend over de finish voor het Spierfonds

Judith van Rijswijk

( Regulier ticket | Lid van team: team kilo veren  )

Qr
van totaal € 500 (240%)

Een kleine vijf jaar geleden werd ik tijdens een rondje hardlopen overvallen door afschuwelijk veel pijn achter mijn schouderblad. Ik dacht: dit is foute boel. En dat was het ook. Eerst kreeg ik een diagnose waarbij ik grotendeels nog kon herstellen met een revalidatieprogramma. Maar ik knapte maar niet op. Op dat moment werd ook duidelijk dat er een erfelijke spierziekte FSHD in de familie voorkwam. En in 2017 kwam dan de diagnose dat ik ook FSHD heb. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen. 4 hebben zich nu laten testen en alle vier hebben we de diagnose FSHD. Dat heeft een enorme impact. De snelheid waarmee het gaat daar schrik ik van. Van hardlopen en zwemmen loop ik nu nog kleine stukjes in huis en gebruik ik dagelijks mijn rolstoel. Er zit minder kracht en energie in mijn arm en schouderspieren  waardoor tillen en werk boven mijn hoofd niet mogelijk is. Door het thuiswerken, kan mijn man helpen met kleine klusjes. Het progressieve aan de ziekte vind ik heel moeilijk. Ik kijk liever niet te ver voor uit.  En daarom heb ik mijn hoop ook op onderzoek gevestigd. Die strohalm waar ik aan vast kan grijpen. Want onderzoek is DE sleutel naar genezing. Om in ieder geval de ziekte een halt toe te roepen, dat zou geweldig zijn.

Ik ervaar veel steun van vrienden en familie. En daarom vind ik het ook heel leuk om met een vriendin deel te nemen aan deze actie. Sponsor jij ons ook?

En help zo mee in de strijd tegen spierziekten. 

Wil je meer weten over mijn verhaal? kijk dan op https://kiloveren.blog/

of lees mijn verhaal op de site van het Spierfonds: https://www.spierfonds.nl/verhalen/spierziekten/het-verhaal-van-judith

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 20 13-10-2021 | 09:39
€ 5 10-10-2021 | 19:49
€ 20 10-10-2021 | 14:34
€ 15 10-10-2021 | 12:44
€ 10 10-10-2021 | 11:09
Bekijk alle

Bedankt!

29-09-2021 | 17:42 Wow we zijn nog maar een paar dagen online met de actiepagina en we zijn superblij dat er al zoveel donateurs ons actief steunen. We hopen wel dat het volgende week wat lekkerder is qua weer dan vandaag. Maar we hebben er sowieso heel veel zin in. Ellen en ik namen deze week het voortouw en maakten team kilo veren aan.  De mannen zagen aan ons hoe leuk en makkelijk dit was en gister en vandaag hebben zij zich ook aangemeld. Je hebt dus een ruime keus wie je wil sponsoren. Maar je mag ook gewoon het team supporten. Heb je trouwens een donatie gedaan dan zou je ons ook kunnen helpen door de pagina te delen op je eigen socials. Fijn als je ons zo ook wil helpen. Bedankt!  Afgelopen jaar kwam de fotograaf van het spierfonds (Piek) een serie foto s maken voor op de pagina van het Spierfonds, en om te gebruiken voor de uitzending bij tijd voor Max. Ze maakte ook een paar foto's van ons gezin en deze van Meindert en mij vind ik wel heel leuk geworden. Ik kwam deze tegen bij het zoeken naar andere foto's en omdat hij vandaag ook aangehaakt is, dacht ik misschien leuk om even te delen. Heb je de uitzending bij omroep Max vorig jaar gemist en wil je mijn verhaal terug kijken? Dat kan hier . ongeveer bij min 14:40  
Lees meer